Tisztaságot adni jó! – Egy újabb TisztaJó projekt megvalósulása

A 2018-ban útjára indított jótékony takarítási kezdeményezésünk újabb megvalósult projektet tudhat magáénak. Különösen nagy az öröm, hiszen a koronavírus járvány miatt, az elmúlt másfél évben többször kellett elhalasztanunk a takarítást.

Nagy büszkeséggel szeretnénk beszámolni a Fővárosi Sztehlo Gábor Gyermekotthonok Széchényi-hegyi Fogyatékosokat Befogadó Otthonában végzett TisztaJó takarításunkról, melyet 2021 október 2-án kiviteleztünk egyik megbízható partnerünk segítségével.

Szakmai vezetőnk a munka tervezésekor meglátogatta az épületet, mely halmozottan sérült gyerekeknek és fiataloknak ad otthont, és lehangoló körülményekről számolt be. A helyszínen egyeztetésre kerültek az első körben elvégzendő feladatok, melyek a következők voltak:

  • Egy lakószinten 2 lakószoba teljeskörű nagytakarítása
  • Fürdőszobák nagytakarítása
  • Előtér és kiskonya nagytakarítása
  • Pókhálózás
  • Lépcsőház, korlátok takarítása

A takarítási feladatok mellett karbantartási feladatokat is vállaltunk, mert sok berendezési tárgyra is ráfért a javítás, így ügyvezetőnk ajtók, ablakok, szekrények és zsanérok szerelésével is hozzájárult a munkához.

Szokásunkhoz híven nem mentünk üres kézzel sem, toalettpapírral, papírszalvétával, cirokseprűvel, légfrissítővel, domestossal megpakolva érkeztünk az otthonba, ahol kávéval kedveskedtek a dolgozók lelkes kollégáinknak.

A jövőben még biztosan visszatérünk az otthonba, hiszen a másik lakószinten is nagy szükség lenne egy alapos takarításra, a gyermekek életkörülményeinek javítására.