Takarító cég megbízása – Miért érdemes?

Takarító cég megbízása sokat segíthet Önnek abban, hogy ne kelljen az Ön munkatársainak a takarítási és az azokkal kapcsolatos feladatokkal foglalkozniuk, hanem a saját munkájukra tudjanak fókuszálni. 

Most összegyűjtöttük, hogy miben segíti Önt, milyen feladatokat vállál át egy takarító cég a Megrendelőtől a konkrét takarítási feladatokon felül. 

Egy takarító cég megbízásáig több motivációs tényező is elvezethet. Az alábbiakban összefoglaljuk, milyen terheket is vesz le egy cég válláról, ha egy professzionális takarító céget bíznak meg ingatlanjaik takarítására.

1. A takarítók kiválasztása, helyettesítése

Amennyibe saját alkalmazottként foglalkoztatnak takarítókat, a kiválasztási folyamat is a felelős személyre hárul cégen belül, mely elveszi a kapacitásait az egyéb, a cége érdekeiben álló feladatoktól. Egy takarító cég ezzel szemben az ajánlat elfogadásától a kezdés időpontjáig kiválasztja azon kollégáit, akiket a területre megfelelőnek talál.

Előfordul azonban egy új terület elindítását követően, hogy a takarító nem érzi magáénak a feladatot, vagy kiderül, hogy mégsem alkalmas. Ekkor a takarító cég azonnal köteles a pótlásáról gondoskodni, míg saját alkalmazottak esetén újabb interjúztatási kör kezdődne, akár takarítási napok kimaradásával.

Ezzel szorosan kapcsolatban álla a takarító helyettesítésének kérdése, hiszen ők is lesznek betegek, mennek szabadságra. Utóbbi egy tervezhető helyzet, a takarító cégek sajt állományukból keresnek olyan helyettest, akinek belefér a többi munkája mellé ideiglenesen a plusz feladat is. Betegség esetén is, akár egyik napról a másikra kell találni kollégát a terület takarítására. Saját alkalmazotti rendszerben ilyen esetekben előfordulhatnak hetes kimaradások is a takarításban, hiszen nem minden cégben megoldható, hogy azonnal elvállalja valaki a takarítást.

2. Beszerzés – Takarító cég megbízása esetén nem kell aggódnia a takarítószerek és eszközök beszerzéséért

A takarítás nem csak abból áll, hogy kiválasztjuk az alkalmazottat, megmondjuk mi a feladat és tisztaság lesz. Először is megfelelő tisztítószerekre és eszközökre van szükség. Egy profi takarító cég tisztában van azzal, hogy egyes felületeket milyen szerekkel és eszközökkel lehet tökéletesen tisztán tartani. Ezen termékek beszerzése, készlet figyelése a területi vezető feladata.

Emellett területtől függően szükség van takarító gépekre is, egy-egy nagyobb raktárban akár ráülős padlótisztítókra, magasnyomású mosókra, stb. Az egyszerűség kedvéért vegyünk egy porszívót, ami szinte mindenhová kell. A megfelelő porszívónak a beszerzése, javítása, pótlása, karbantartása mind-mind feladat, melyre egy takarító cég megbízása esetén nem kell figyelni. A higiéniai fogyóanyagok rendelését, a készlet figyelését , termékek helyettesítését is át tudjuk vállalni.

3. Ellenőrzés – Takarító cég megbízása esetén sose marad el a minőség ellenőrzés

Még a világ legtökéletesebb takarítójának is szüksége van ellenőrzésre, hiszen ő is ember. Az előbbi bekezdésben említett területi vezetők egyik legfőbb feladata ellenőrizni a hozzájuk tartozó területen dolgozó takarító kollégák munkáját. A terület megnyerését követően a területi vezető a feladatleírás szerint betanítja a takarítót, majd rendszeres és szúrópróba szerű ellenőrzésekkel követi munkáját. A takarítás kivitelezésével teljes egészében ő foglalkozik, így a megrendelő cég felelős alkalmazottja vele tudja egyeztetni az esetleges minőségi észrevételeket, amelyet a területi vezető köteles kivizsgálni és javítani. Így a megrendelőnek egy telefonjába, vagy levelébe kerül a probléma jelzése, a problémamegoldás már  a takarító cég feladata.

4. Felelősség vállalás – Takarító cég felelősségbiztosítással

A felelősség vállalása is nagyon fontos, az anyagiakat is érintő szempont. Akár lopás, vagy rongálás esetén komoly anyagi következményekkel nézhet szembe a hibás fél. Itt nem csak arra gondolunk, hogy elismerésre kerül-e a felelősség, hanem hogy képes-e egy takarító például egy több százezres kárt megtéríteni? Egy felelősségteljes takarítócég mindenképpen rendelkezik felelősségbiztosítással. Ebben az esetben tehát egy biztosító társaság fogja kárunkat megtéríteni, nem pedig a vállalkozás vagy magánszemély. Ez bizony megfontolandó különbség.

Összességében egy takarító cég több feladatot lát el, mint először gondolnánk. A havidíj nem a takarítók béréből áll össze, hanem sokkal több rétegű. A pénz mellett az időráfordítást is szem előtt kell tartani, mert egy takarító cég, sok hasznos időt tud felszabadítani a megrendelő felelős alkalmazottai életében.