Takarítási rekordok a világ körül

A takarítási rekordok listájából állítottunk össze egy érdekes válogatást Önöknek.

A takarítás akkor jó, ha nem kell vele foglalkozni. Elégedett ügyfeleink sokat mondják, hogy számukra nem a szakmai teljesítmény és az elvégzett kemény munka, hanem annak eredménye igazán fontos. Ahhoz, hogy ez valóban így legyen, a legkisebb lakástól a legnagyobb gyárig minden takarítási feladatot alaposan meg kell tervezni, eszközt, vegyszert és csapatot kell választani, a munkát pedig ellenőrizni, szükség esetén javítani kell.

Ritka kivételként persze léteznek világraszóló teljesítmények, melyeket ügyfeleink munkahelyének napi rendszerességű tisztán tartásában nem várhatnánk el, mégis figyelemreméltók. Ezekből készítettünk olvasóinknak egy rövid válogatást.

Guinness Rekordok a takarítás világából

Takarítási rekordok a világ körül:

1. A legnagyobb létszámú takarítás:

Szaud-Arábiában került lebonyolításra egy különleges, csapatépítő kezdeményezés, melynek révén a Saudi Manpower Solutions nevű cég 2018 tavaszán több, mint kétezer ember részvételével végett el egy takarítási munkát.

2. A leggyorsabb ablaktisztítás:

Az Egyesült Királyságban 2009-ben egy Terry Burrows nevű kollégánk egy 114×144 cm alapterületű üvegtáblát tisztított meg mindössze 9 másodperc alatt, tökéletes eredménnyel. A munkát egy 30 cm hosszú ablaktisztító eszközzel és kilenc liter vízzel végezte el. Érdekesség, hogy a világraszóló teljesítményt egy helyi ablaktisztító versenyen érte el.

3. A világ legkisebb porszívója:

Takarító szakemberek és háziasszonyok is gyakran bosszankodnak, hogy porszívóval nem férnek hozzá minden zughoz. Ez nem okozna problémátx Ashan Qayyumnak, aki 2020-ban Pakisztánban megépítette az azóta is legkisebbnek számító, mindössze 1,3 cm hosszúságú, icipici porszívóját. Az egyébként miniatűr modellekre szakosodott ezermesternek nem ez az első rekordja, de gyanítjuk, ez a leghasznosabb!

4. A legtöbb elmosogatott edény 12 óra alatt:

a napi takarításoknak is gyakran részét képezi kézi, vagy gépi mosogatás. Nem meglepő módon ebből is van világcsúcs, amelyet egy jó hosszú műszak alatt állított fel 150 ember egy bolognai spagetti főző népünnepély után, Dániában. Mindössze 1 liter mosogatószer koncentrátum felhasználásával  összesen közel 24.000 db edényt tisztítottak meg, 26 mosogatóban és 200 asztalon.

Források:

https://www.guinnessworldrecords.com/

https://www.guinnessworldrecords.com/news/commercial/2016/11/pg-add-to-record-tally-with-team-dishwashing-challenge-in-philippines-451877

https://www.guinnessworldrecords.com/world-records/fastest-window-cleaner