Padlótisztító gépek

Padlótisztító gépek az irodai takarításban

Az irodai és munkahely takarításban számos takarítógép használható. Jelen bejegyzésünkben a padlótisztításra használt gépekről szeretnénk pár információt megosztani, legyen a padló akár, szőnyeg, hidegburkolat, vagy esetleg más keményburkolat.

Ipari porszívó

A napi takarításban általánosan használt takarító gépek lehet az ipari porszívók. Ezek a porszívók nagyobb teljesítményűek, mint a háztartási porszívók, és képesek felszívni a nagyobb mennyiségű port és szennyeződést. Az ipari porszívókhoz általában nagyobb teljesítményű motorok tartoznak, amelyek nagyobb szívóerőt biztosítanak, és ezáltal hatékonyabb tisztítást tesznek lehetővé.

Padlósuroló gépek

Sok esetben inkább nagytakarításoknál, de speciális esetekben akár napi takarításban is alkalmazhatók a vizes, tisztítószeres padlósúroló gépek. Irodák esetén általában elegendő nagytakarításkor a használatuk, azonban például uszodák, nagyobb raktárak, kórházak esetében a gyakoribb, akár heti vagy napi szintű használat is indokolt lehet.

A gépek alkalmasak lehetnek a ragasztómaradványok, olajfoltok vagy makacsabb, illetve régi szennyeződések eltávolítására.

Keményburkolatok esetén a padlósúroló gépek lehetnek gyalogkíséretűek vagy ráülősek, a takarítandó terület mérete, elrendezése, a padló burkolata és a pontos feladat határozza meg éppen melyikre van szükség.

Padlótisztító gépek

Szőnyegtisztítás

Szőnyegburkolatok esetén is a mélytisztításhoz valamilyen gépi megoldásra van szükség. Ennek leggyakoribb két technológiájáról egy korábbi bejegyzésünkben már írtunk, így részletesebben ott olvashatnak róla.

Padlófényezés

Egyes esetekben szükség lehet fényezésre is. A padlófényező gépek segítségével a kemény padlókat lehet fényezni és karbantartani. Ezek a gépek hasznosak lehetnek a járólapok vagy a fa padlók kezelésére is.

Takarító robotok

Végezetül említeném meg, a takarító robotokat, melyek kezdenek megjelenni és egyre népszerűbbek a mindennapi takarítási feladatok automatizálására. Ezek a gépek általában vezeték nélküliek, és lehetővé teszik a programozott tisztítási feladatok végrehajtását.

Takarító cégnél minden partnerünknek javasoljuk a padlóburkolatok rendszeres nagytakarítását és karbantartását, mely a burkolatok állagmegóvásában is nagy segítséget jelentenek, és esetleges cserére is jóval később lehet szükség. Ideális esetben fél évente végezzük a gépi padlótisztítást azon partnereinknél, ahol ez nem képezi a napi takarítás részét. Amennyiben költségcsökkentés miatt teljes nagytakarításra nincs keret, vagy ezen feladatok megoldására keresnek partnert úgy rész feladatként önállóan is vállalunk padlótisztítási megbízásokat.

Legyen Ön is elégedett ügyfelünk!

Takarítócégünk professzionális takarítási szolgáltatást nyújt Önnek. Nézze meg szolgáltatásainkat és kérjen ajánlatot! Doctor Clean az igényes munkahelyek profi takarítója.